A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство Білоцерківської міської ради "Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1"
ЗДОРОВ’Я - НЕ ВСЕ, АЛЕ БЕЗ ЗДОРОВ’Я ВСЕ - ЦЕ НІЩО (СОКРАТ)

14 листопада - Всесвітній день боротьби з діабетом

Дата: 13.11.2020 12:21
Кількість переглядів: 247

Діабет – це хронічне захворювання, при якому підшлункова залоза не виробляє достатньої кількості інсуліну або ж організм не може ефективно використовувати вироблений інсулін. Інсулін – це гормон, який регулює рівень цукру (глюкози) у крові. Профілактика діабету полягає у простих заходах з підтримання здорового способу життя. Щоб вберегтися від діабету, вам необхідно: підтримувати оптимальну вагу свого тіла, бути фізично активним, дотримуватись здорового харчування та зменшувати кількість цукру та насичених жирів, утримуватись від тютюнокуріння та вживання алкоголю.

Основні симптоми діабету: надмірне сечовиділення, спрага, постійне відчуття голоду, втрата ваги, відчуття втоми, сонливість, погіршення зору, погано загоюються рани. В разі настання таких симптомів рекомендуємо звертатися до лікувальної установи для проходження діагностики та вчасного лікування. В даному випадку сімейний лікар направляє пацієнта на додаткове обстеження до лікаря ендокринолога для уточнення діагнозу та визначення способів лікування. На основі консультативного висновку сімейним лікарем проводиться подальше спостереження за хворим. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень