A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство Білоцерківської міської ради "Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1"
ЗДОРОВ’Я - НЕ ВСЕ, АЛЕ БЕЗ ЗДОРОВ’Я ВСЕ - ЦЕ НІЩО (СОКРАТ)

Керівники департаментів охорони здоров’я мають контролювати стан готовності медичних закладів до опалювального сезону — Віктор Ляшко

Дата: 21.10.2022 16:42
Кількість переглядів: 87

Відбулась нарада міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка з керівниками структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних та Київської міської державних адміністрацій щодо забезпечення підготовки медичних закладів до роботи в осінньо-зимовий період.

Керівники структурних підрозділів прозвітували про стан підготовки медичних закладів до опалювального сезону, заходи, що вживаються для забезпечення безперебійності енергопостачання в умовах повномасштабної війни та наявність альтернативних джерел енергоживлення.

На виконання наказу МОЗ «Про підготовку закладів, підприємств, установ та організацій сфери охорони здоров’я до роботи в осінньо-зимовий період 2022/2023 року», в регіонах вжито заходів для організації роботи систем тепло-, електро- і газопостачання у медичних закладах, опалювальний сезон розпочато або буде розпочато у строки, встановлені місцевими державними адміністраціями. 

Хід підготовки комунальних закладів охорони здоров'я до роботи в осінньо-зимовий період, стан розрахунків за комунальні послуги та енергоносії знаходиться на контролі Міністерства охорони здоров’я.

«Окрема увага приділяється забезпеченню медичних закладів автономними джерелами живлення, їх належному утриманню, створенню резерву паливно-мастильних матеріалів. Для забезпечення потреб медичних закладів, що не мають можливості самостійно або за допомогою місцевої влади забезпечити збільшення потужностей наявних альтернативних джерел живлення, МОЗ закуповує ще понад 1,1 тис. генераторів», — наголосив Віктор Ляшко.

Майже 400 генераторів — з початку повномасштабної війни — вже доставлено до українських лікарень за допомоги міжнародних організацій.

Більша частина генераторів встановлена у лікарнях, які працюють у прифронтових і фронтових регіонах та на деокупованих територіях, що зазнали найбільших руйнувань комунікацій та інфраструктури. Решта — спрямовані до медичних закладів, які приймають найбільшу кількість пацієнтів.

Також для підсилення медзакладів у прифронтових та деокупованих територіях, у яких є потреба в лікарях, МОЗ розробило механізм відрядження фахівців з інших регіонів. Механізм передбачає направлення на роботу в інші регіони, в першу чергу, тих медичних працівників, які самостійно виявили бажання бути залученими до якнайшвидшого відновлення нормальної життєдіяльності й здоровʼя наших громадян, що були позбавлені доступу до якісних медичних послуг.

Перша бригада фахівців з екстреної медичної допомоги з Черкащини та ДЗ «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України» вже завтра вирушає на Херсонщину.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень