A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство Білоцерківської міської ради "Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1"
ЗДОРОВ’Я - НЕ ВСЕ, АЛЕ БЕЗ ЗДОРОВ’Я ВСЕ - ЦЕ НІЩО (СОКРАТ)

НСЗУ в м. Біла Церква

Дата: 21.08.2023 15:03
Кількість переглядів: 34

З метою вивчення роботи медзакладів з напрямків ВІЛ/СНІД, замісна підтримувальна терапія (ЗПТ), туберкульоз, надання психологічної допомоги на рівні первинної медичної допомоги, т.в.о. заступника голови Національної служби здоровʼя України Ірина Надашкевич розпочала бліц-поїздки містами  Біла Церква, Кропивницький, Одеса, Миколаїв, Умань.

14 серпня відбувся робочий візит до  Білої Церкви. Ірина Надашкевич спільно з  керівниками міських  центрів первинної медико-санітарної допомоги №2 та №1 обговорили питання «вузьких місць» та шляхи вирішення. 

Також заступниця голови НСЗУ відвідала Білоцерківську міську лікарню № 4. Під час зустрічі  з керівництвом закладу охорони здоровʼя обговорено ряд питань, що стосувалися недостатньої потужності напряму ЗПТ, а саме: необхідності посилення комунікації з пацієнтами та співпраці  з лікарями первинної ланки, розповсюдження через засоби комунікацій актуальної для пацієнтів інформації та контенту про успішне лікування, проведення заходів  та створення інформаційного поля з метою  подолання стигми у пацієнтів щодо лікування. Все це – кроки для збільшення охоплення пацієнтів, що потребують замісної підтримувальної терапії. 

Про перші висновки з проведених зустрічей та обговорених проблемних тем Ірина Надашкевич зазначила:

«На жаль, залишається відкритим питання супроводу пацієнтів з туберкульозом на первинній ланці та надання психологічної допомоги лікарями первинки. Ці напрями терміново необхідно посилювати та розвивати. За дві години спілкування маю  висновок, що  необхідно вести діалог між надавачами медичних послуг з метою  виявлення слабких та сильних сторін, бо це є запорука розвитку медичної системи».

Кінцевим пунктом робочого візиту керівниці НСЗУ  була  Білоцерківська міська лікарня № 3. Цей заклад спеціалізується на інфекційних захворюваннях, супроводі та лікуванні ВІЛ/СНІД. Під час аналізу  управлінської звітності виявлено дисбаланс компонентів витрат. Керівництву лікарні наголошено про необхідність приведення витрат до нормованого обсягу. Також обговорено питання про можливу диверсифікацію послуг та мінімізацію витрат. 

«Ще раз наголошую всім керівникам закладів охорони здоровʼя, що фінансова стабільність  - це запорука надання безоплатної та якісної послуги пацієнтам, це розвиток колективу та зацікавленість фахівців у професійному зростанні», - звернулася до керівників медзакладів Ірина Надашкевич.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень