A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство Білоцерківської міської ради "Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1"
ЗДОРОВ’Я - НЕ ВСЕ, АЛЕ БЕЗ ЗДОРОВ’Я ВСЕ - ЦЕ НІЩО (СОКРАТ)

Про підробку довідок

Дата: 11.06.2024 09:33
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

Лікарська практика складається не тільки з обстежень, досліджень, встановлення діагнозів, лікування. Це також рутинна робота із документацією в паперовому чи електронному вигляді: оформлення довідок, виписок різних встановлених форм. Особливої уваги потребує робота з документацією, що стосується дітей.

Поділимось з вами кількома випадками, які трапилися нещодавно. Батьки дитини були категоричними противниками проведення вакцинації згідно із Календарем щеплень. Дане підтверджується їхніми постійними письмовими відмовами, які містяться в амбулаторній карті дитини. В результаті за відсутності обов’язкових щеплень ця дитина не може відвідувати організований колектив. Відтак, батьки вирішують це питання протизаконним шляхом – вони вступають у зговір із особою, яка на медичному бланку робить записи про проведення всіх щеплень. Потім батьки приносять цю довідку до лікаря-педіатра і вимагають отримати довідку для дитячого садочка, оскільки всі щеплення «проведено» за Календарем.

Оскільки батьки постійно відмовлялися від щеплень, така довідка була додатково ретельно перевірена. Встановлено наступні неточності: дати проведення щеплень – вихідні неробочі дні; ліцензійні номери вакцин не відповідають дійсності; лікар, який підписав довідку, не працює в тій лікарні, в якій оформлено довідку.

Інший випадок відбувся кілька місяців тому. Батьки так само постійно відмовлялися від проведення щеплень, писали відмови. Однак коли потрібно було отримати довідку для садочка, принесли довідку про проведення всіх обов’язкових щеплень. При перевірці виявилося, що така лікарня як юридична особа не існує взагалі, «розташована» в м. Києві по вулиці Міській в будинку № 30, тоді як ця вулиця нараховує лише 17 будинків.

В епоху цифрових даних, відкритих інформаційних ресурсів доволі швидко і без надмірних зусиль можна перевірити інформацію. Нажаль такі випадки періодично трапляються. В усіх цих випадках із батьками було проведено роз’яснювальну бесіду, в т.ч. із залученням представників правоохоронних органів.

Мета цієї статті – не переконати Вас у необхідності проведення обов’язкових щеплень. Попереджаємо, що за використання завідомо підроблених документів передбачено кримінальну відповідальність із застосуванням значних штрафів, обмеження чи позбавлення волі. Також просимо не займатися такою протизаконною діяльністю, оскільки перевірка «сумнівних» довідок забирає час, який лікар та інший персонал може приділити пацієнтам саме для допомоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень