A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство Білоцерківської міської ради "Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1"
ЗДОРОВ’Я - НЕ ВСЕ, АЛЕ БЕЗ ЗДОРОВ’Я ВСЕ - ЦЕ НІЩО (СОКРАТ)

Переваги декларування

Дата: 01.10.2024 10:10
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

Підписання Декларації з лікарем надає пацієнтам низку преференцій

По-перше. Лікар, якого ви обрали, зацікавлений, щоб його пацієнта були здоровими. Чим довше Ви перебуваєте у таких відносинах із лікарем, тим краще він володіє інформацією про Ваше здоров’я та може оперативніше Вам допомагати.

По-друге. Підписавши декларацію з лікарем, згідно Наказу МОЗ України «Про затвердження Порядку надання первинної медичної допомоги» від 19.03.2018 № 504, Ви автоматично набуваєте право на безкоштовне отримання низки медичних послуг, що надаватимуться на первинній ланці. Серед них: динамічне спостереження за станом здоров’я дорослих та дітей; проведення діагностики та лікування; надання невідкладної медичної допомоги; направлення пацієнтів для надання їм вторинної або третинної медичної допомоги; вакцинація відповідно до календаря профілактичних щеплень; спостереження за неускладненою вагітністю; надання окремих послуг паліативної допомоги; ведення первинної облікової документації, оформлення довідок, листків непрацездатності тощо.

Так само низку переваг мають і лікарі, з якими підписано Декларації

По-перше. Розмір заробітної плати лікаря залежить від кількості укладених із ним декларацій.

По-друге. З тієї ж причини (пряма залежність зарплати від кількості пацієнтів) лікар стає зацікавлений у постійному саморозвитку та самовдосконаленню в професії. А отже – приділятиме достатньо часу навчанню.

 

Як підписати декларацію з лікарем?

Декларація – це документ, який підтверджує, що пацієнт хоче обслуговуватись саме у цього лікаря. Так, підписуючи декларацію з конкретним лікарем, ви повідомляєте державу (Національну службу здоров’я України (НСЗУ), що оплата за Ваше обслуговування має находити у вибраний Вами медичний заклад.

Ви зможете укласти декларацію з іншим терапевтом, педіатром чи сімейним лікаре, після чого зміни автоматично зафіксуються у системі. Ви вільні у своєму виборі – не мусите підписувати декларацію за місцем прописки чи проживання.

Покрокова інструкція підписання Декларації

1. Необхідно звернутися у медичний заклад, де працює терапевт, педіатр чи сімейний лікар, з яким ви хочете підписати декларацію. З собою потрібно мати документ, що посвідчує ососбу і мобільний телефон. Якщо ви підписуєте декларацію з педіатром чи сімейним лікарем для дитини, то візьміть також свідоцтво про народження дитини.

2. Ваші дані та контактний телефон внесуть у систему «Електронне здоров‘я». Це зробить уповноважена особа закладу ПМД: в різних медзакладах це може бути або реєстратор, або медсестра, або лікар.

Дані вносяться в електронну систему – не буде жодних бланків, форм, печаток тощо. Після введення даних пацієнт отримує СМС з кодом на вказаний номер телефону, який уповноважена особа медзакладу вводить у систему «Електронне здоров‘я» для підтвердження.

3. Уповноважена особа медзакладу роздруковує із системи «Електронне здоров‘я» примірник декларації для перевірки.

Необхідно уважно перевірити усі свої дані.

4. Якщо все вірно, уповноважена особа медичного закладу роздруковує із системи «Електронне здоров‘я» ще один примірник декларації

Обидва примірники декларації мають бути ідентичними і без помилок.

5. Пацієнт підписує 2 примірники декларації. Уповноважена особа проставляє відмітку з датою на обох примірниках декларації. Один із примірників залишається у Вас, інший – у медичному закладі.

6. Уповноважена особа медзакладу накладає електронний цифровий підпис працівника юридичної особи на декларацію та надсилає її в систему «Електронне здоров‘я»

У наших попередніх статтях ми вже повідомляли про лікарів, які мають вільні місця для декларування, тому запрошуємо Вас до нашого Центру!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень