A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство Білоцерківської міської ради "Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1"
ЗДОРОВ’Я - НЕ ВСЕ, АЛЕ БЕЗ ЗДОРОВ’Я ВСЕ - ЦЕ НІЩО (СОКРАТ)

Новини

Сумна звістка

27 жовтня 2020 року на 58 році життя відійшов у вічність сімейний лікар Головаха Олександр Іванович. Звістка про смерть Олександра Івановича вразила серця всіх, хто його знав. Пішла з життя людина прекрасної душі, відкритого, доброго серця. Медична спільнота втратила професійного фахівця, який завжди підтримував порадою та відповідально ставився до свого професійного обов’язку – лікувати інших людей. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким. Світла пам’ять…

12:36 28.10.2020

Доступ до інформації, яка є лікарською таємницею

Відповідно до ч. 1 ст. 391 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» (далі – Закон) пацієнт має право на таємницю про стан свого здоров'я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при його медичному обстеженні. Згідно ч. 1 ст. 40 Закону медичні працівники та інші особи, яким у зв'язку з виконанням професійних або службових обов'язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків.

12:55 08.10.2020

Підготовка до ПЛР-тестування

ПЛР-дослідження показує наявність/відсутність в організмі людини ДНК або РНК вірусу. Матеріал для дослідження відбирають медичні працівники або представники мобільних медичних бригад. Вони обов’язково повинні бути у засобах індивідуального захисту.

09:06 06.10.2020

Про роботу відділення невідкладної допомоги

Нагадуємо, що з 01.04.2020 та по теперішній час в структурі Центру №1 цілодобово функціонує відділення невідкладної медичної допомоги для обслуговування пацієнтів, що перебувають у невідкладному стані. До категорії неекстрених належать звернення стосовно пацієнта, стан якого не є невідкладним, супроводжується: раптовим підвищенням температури тіла з кашлем, нежиттю, болем у горлі; головним болем, запамороченням, слабкістю; болем у попереку, суглобах (радикуліт, остеохондроз, артрит, артроз тощо); підвищенням артеріального тиску; больовим синдромом у онкологічних хворих; алкогольним, наркотичним, токсичним абстинентним синдромом, зумовлений загостренням хронічних захворювань у пацієнтів, які перебувають під наглядом сімейного або дільничного лікаря з приводу гіпертонічної хвороби, виразки шлунка та дванадцятипалої кишки, хронічного запалення печінки, жовчного міхура, кишківника, хвороби нирок, суглобів тощо. Відділення невідкладної медичної допомоги не проводить госпіталізацію пацієнтів.

09:03 06.10.2020

Мобільна бригада

       З 07.04.2020 в складі КНП БМР «Міський ЦПМСД №1» функціонує окрема спеціальна мобільна бригада по забору біологічного матеріалу для обстеження пацієнтів методом Полімерно-ланцюгової реакції (ПЛР-тестування) у пацієнтів з підозрою (підтвердженим діагнозом) на захворювання, спричиненого інфекцією COVID-19. Така мобільна бригада у спеціальних захисних герметичних костюмах із дотриманням карантинних заходів здійснює забір за направленням від сімейного лікаря за місцем проживання/перебування пацієнта в умовах його самоізоляції. Працівники бригади пройшли спеціальне навчання по правилам забору біологічних зразків. Попередньо сімейний лікар попереджає про дату проведення тестування. Такий забір є безкоштовним та безпечним незалежно від кількості протестованих пацієнтів.

09:02 06.10.2020

Масковий режим

В умовах всесвітньої пандемії, спричиненої інфекцією COVID-19, особливої уваги набуває особиста гігієна та контроль свого особистого простору. Відповідно до п. 10 Постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 22.07.2020 № 641 на період дії карантину забороняється перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

08:49 06.10.2020

Запуск ліфта

Завдяки сприяння Білоцерківської міської ради в приміщенні КНП БМР «Міський ЦПМСД №1» по вул. Івана Мазепи 65а з 09.09.2020 функціонує пасажирський ліфт. Шахта для його обладнання була спроектована та побудована під час здачі всієї будівлі у квітні 1982 року. Однак функціонування ліфту стало можливим після його повного облаштування у вересні 2020 року. Це значною мірою полегшить зусилля пацієнтів у доступі до своїх сімейних лікарів, які ведуть прийом на другому та третьому поверхах приміщення. Таке покращення особливо важливе для літніх пацієнтів, батькам з маленькими дітьми, пацієнтам з різними травмами та особам з інвалідністю. Просимо Вас дбайливо та охайно ставитися до обладнання ліфту, не смітити, адже для забезпечення його функціонування задіяно ряд працівників та спеціалістів. Комфорт та справність роботи ліфта в першу чергу залежить від його належної експлуатації. Вдячні Вам за розуміння, будьте здорові!     

08:38 06.10.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень